Nestor

nestor

Nestor er et skib, som blev bygget i 1962 og har oprindelse i København. I 1997 blev Nestor erklæret bevaringsværdigt af Skibsbevaringsfonden, da det historisk set repræsentere en type af smålastskibe, som sejlede i 1940’erne. Bådebygger Chris Domino Larsen har arbejdet på skibet i efteråret og vinteren 2019/20.

Historie:

Nestor er et skib der har været igennem en del. I vinteren 1962-63 sank skibet, men blev hurtigt dagene efter hævet op af vandet. Senere i 1963 blev Niels Arne Storm ejer af skibet, som i løbet af perioden 1963-65 blev indrettet som bolig. Tanken om at Nestor skulle genopbygges til at kunne sejle igen blev en inspiration for Niels Arne Storm. Det var ikke lige til at få den genoprettet, da Nestor var et vrag, der var blevet afskrevet og kasseret. Det kom til at tage lang tid at genoprette skibet, da der gennem tidligere reparationer havde været mangel på viden, håndværksmæssig erfaring og materialekundskab. Så meget har været lavet om flere gange. Det har taget sin tid, da indsatsen og målrettetheden ikke altid har været i sit højeste. Det gjorde det nemmere at nå målet, da Nestor i 1997 blev erklæret bevaringsværdigt af Skibsbevaringsfonden. I dag bor Bjarke Hansen og Nana Reinert på det gamle træskib Nestor.

Her hos Bådebygger Chris domino Larsen, er Nestor nået et skridt tættere på målet om at blive genoprettet. I perioden, hvor den har ligget i Middelfart havn er lavet ruf og agter dæk.

nestor før 1